Veckans boktips: Ett annat jag

En bild på bokens omslag och bilder på bokens två författare. På omslaget är det ett allvarligt, nästan argt, ansikte som är delat i två. En av författarna är ungefär 40 år med långt ljust hår och färgglad skjorta. Den andra är lite äldre, och har inget hår alls. Båda ser väldigt glada ut.

Amandas föräldrar har dött i en olycka. En dag dör hennes bästa vän Malin av att en kvarglömd väska exploderar. Vad är det som händer? Allt leder till en fartfylld resa runt i Europa för att förstå Amandas bakgrund.

 

Det framkommer flera historier om tvillingar som adopterats vid födelsen och där den ena tvillingen har någon väldigt stark förmåga. Vem är Teresa Leboucher och vad är det hon forskar om …?

 

Ett annat jag av Petter Lidbeck och Carin Gerhardsen

 

En actionfylld berättelse om skrämmande vetenskapliga experiment, som passar dig som är 10-13 år.

 

/Sofie Herner, Lindängsbiblioteket i Malmö