Historiskt VM-silver i bordtennis

Bild på ett pingisrack som ligger lutad mot en pingisboll.

Efter en fantastisk turnering fick Mattias Falck se sig besegrad i VM-finalen.

Svenske Mattias Falck lyckades ta sig till VM-final i bordtennis. Men där tog det tyvärr stopp mot den kinesiske storstjärnan Ma Long.

 

Även om 27-årige Mattias Falck inte lyckades vinna i VM-finalen i bordtennis har han ändå lyckats skriva historia. Falck lyckades nämligen ta Sveriges första VM-medalj sedan 1999.

 

Senast Sverige stod på prispallen var alltså för 20 år sedan. Då lyckades legenden J-O Waldner ta hem en bronsmedalj till Sverige.

 

Falck kämpade in i det sista i VM-finalen men kinesen Ma Long var vassare. Long lyckades till slut vinna matchen med 4-1 i set.

 

Efter matchen var det en besviken Mattias Falck som talade med pressen. Men även om han kände sig nere efter matchen verkar han ändå vilja satsa stort i framtiden.

 

– Jag har aldrig varit i bättre form. Jag är otroligt glad över mitt spel denna veckan och detta är min bästa tävling. Ge mig ett år till så ska jag komma ännu närmare honom, sa han till TT efter matchen.

 

Förutom en silvermedalj kan Mattias Falck även vara stolt över att han vann pris för “fair-play”. Det betyder att han är den som har betett sig schysstast under turneringen.

 

Det har varit VM i bordtennis.
En av de som tävlade
var Mattias Falck från Sverige.

 

Det gick väldigt bra för Mattias.
Han gick till final.
I finalen mötte han kinesen Ma Long.

 

Tyvärr vann inte Mattias matchen.
Men det var väldigt roligt
att han fick en silvermedalj.
Ingen svensk har vunnit
en medalj i bordtennis på 20 år.

 

Mattias var lite besviken efter matchen.
Han hade velat vinna finalen.
Men han var glad
när han tänkte på framtiden.
Han tror att han kommer bli ännu bättre då.