Man försökte smuggla 400 giftiga grodor

Bild på en groda som klättrar ute i naturen.

Pilgiftsgrodor är ett samligtsnamn för flera olika grodor. Och låt er inte luras av namnet, det är faktiskt inte alla som är giftiga.

En man har försökt smuggla 400 stycken giftiga grodor. Mannen skulle flyga från Colombia till Brasilien och försökte ta med sig grodorna i sitt bagage på planet.

 

Tycker du att grodor är lite slemmiga och äckliga? Då hade du nog inte velat sitta på samma flygplan som 400 giftiga grodor.

 

En man från Colombia försökte nyligen smuggla 400 stycken giftiga grodor genom att lägga grodorna i filmrullar. Filmrullarna lade han sedan i sitt bagage som han checkade in på flyget, skriver tidningen El Tiempo.

 

Mannen skulle flyga från Colombia till Brasilien och troligtvis sedan vidare till Europa. Han säger själv att han hade blivit kontaktad av en person i Tyskland som ville att han skulle smuggla grodorna dit.

 

Grodorna tillhör en art som kallas för pilgiftsgrodor. De ska ha varit i väldigt dåligt skick när de hittades, vissa hade till och med dött.

 

Vad den tyska mannen skulle göra med grodorna har den colombianska polisen inte fått någon information om. Men det är inte första gången polisen beslagtar giftiga grodor som personer försöker föra ut ur Colombia. Förra året hittades 216 grodor när de skulle smugglas ut ur landet, skriver El Tiempo.

Smuggla

Vissa saker får man
ta med sig till andra länder.
Andra saker är förbjudna.
Att ta med sig förbjudna saker
kallas att smuggla.

I Sydamerika finns det giftiga grodor.
De heter pilgifts-grodor.

 

En man försökte smuggla såna grodor
från Colombia till Brasilien.
Polisen tror att han sen
skulle flyga till Europa.

 

Mannen hade stoppat 400 grodor i sin väska.
Han hade lagt dem i filmrullar.

 

Men som tur var hittade polisen grodorna.
Polisen vet fortfarande inte
vad mannen skulle göra med grodorna.