Veckans boktips: Frallan och kärleken

En bild på boken och en på författarna. På boken syns Frallan klättra runt på bokens titel och Frallan stå och titta efter Ester. Författarna sitter på en altan. Den enda har långt går i tofs och ser ganska ung ut. Den andra har prickig klänning. långt hår och glasögon.

Bild författare: Stefan Tell

Frallan har en mamma som älskar städning och en mormor som hatar det. Mormor och Frallan tänker lika och gillar samma saker. Bästa klasskompisen heter Ester. En dag säger hon att Frallan får vara kär i henne. Men Frallan vet inte om hon vill. Och mamma säger att vara kär känns som att bli sjuk. I så fall vill Frallan inte bli kär. Allt blir knasigt och tokigt.

 

Frallan och kärleken av Sara Ohlsson och Lisen Adbåge

 

En helt ny, fnissig och rolig bok om Frallan.

 

Passar bäst dig som är 6–9 år.

 

/Marie Lassen, Malmö stadsbibliotek