Veckans boktips: Ester Tagg och den flygande holländaren

En bild av framsidan av boken och en av författaren. Framsidan föreställer Ester som står på en kulle. Hennes fläta och klänning blåser i vinden. Bakom henne syns ett stort skepp som svävar tak vare att den är fäst i en stor ballong. Författaren sitter utomhus med en väg som slingrar sig bort bakom henne. Hon har händerna runt ena knät. Hon har uppsatt hår och tittar rakt in i kameran.

Bild: Rabén och Sjögren

Ester Tagg bor på barnhem och drömmer om att hitta sina föräldrar. Det enda hon har kvar som minne är en skattkarta. Ester tänker att kartan är en ledtråd och kan berätta något om var föräldrarna är.

En dag ser Ester en bild på ett flygande piratskepp i tidningen och hon kan läsa om att piratkaptenen Beryll Stålhjärta letar efter Svartskäggs legendariska skatt. Kanske kan Ester hjälpa dem och samtidigt passa på att leta efter sina föräldrar. Detta innebär att hon måste rymma från barnhemmet och försöka komma ombord på piratskeppet.

 

Ester Tagg och den flygande holländaren av Linn Åslund

 

Mycket spännande och det bästa är att det kommer flera delar om Ester Tagg.

 

/Karin Kronström, Rosengårdsbiblioteket i Malmö