Veckans boktips: Bästa bion

En bild på bokens omslag och en på författaren. På omslaget sitter fyra kompisar i en biosalong. Det är fullt av godispåsar och popcornlådor vid deras fötter. Författaren har långt hår och sitter vid ett bord. Hon lutar armen mot bordet och har huvudet i handen. Hon ser snäll men lite lurig ut.

Kompisarna Stella, Jack, Emilia och Edvin ska gå på bio ihop. Alla är glada och längtar jättemycket! Men plötsligt säger Jacks mamma att han inte kan gå. De har inte råd. Istället för att berätta sanningen för sina kompisar säger han att han inte vill. Edvin tjatar och tjatar. Varför vill han inte följa med? Varför måste han vara så tråkig? Men när Emilia och Stella förstår varför han inte kan, får de en lysande idé! För det är klart att de ska gå på bio ihop alla fyra!

 

Bästa bion av Marie Oskarsson

 

Bästa bion är del tre i serien Vänner 4-ever. De tidigare delarna som getts ut är: Kalas och katastrof, Dags för disco och Fotboll och fulspel. Passar dig som är ungefär 6 år och uppåt.

 

/Janny Funestad, Malmö stadsbibliotek