Veckans boktips: Viggo och rädslolistan

En bild på boken och en bild på författaren. På boken är det en teckning av Viggo som ligger på ett golv och skriver. I bakgrunden syns Viggos pappa som försöker mata Viggos lillebror.

Den här veckan tipsar bibliotekarien Karin om en bok av Lisa Bjärbo.

Viggo har just börjat skolan och världen har blivit lite större. Viggo är en hejare på att räkna men allt med bokstäver är desto svårare. Viggo är rädd för allt och har en lista som han håller gömd, en rädslolista där han ritar allt han tycker är läskigt och listan är lång.

 

Viggo bor med sin pappa och lillebror och varannan helg bor hans mamma där. Ibland hälsar han på henne i Danmark. I skolan svär Viggo på danska och menar att man får det. Alla klasskompisarna protesterar utom Malte, den coola killen. Viggo får plötsligt en ny vän i Malte, men ska han våga berätta om sina rädslor? Tänk om Malte kommer att skratta åt honom …

 

Viggo och rädslolistan av Lisa Bjärbo

 

Roligt och allvarligt om Viggo sju år. En underbar bekantskap. Läs den!

 

/Karin Kronström, Rosengårdsbiblioteket i Malmö