Veckans boktips: Märtas stalljul

En bild på boken och en på författaren. På bokens framsida är det en tecknad bild av Maja som håller i en häst. Hon har lucialinne och glitter ovanpå sin ridhjälm. Författaren har långt hår i flätor och en halsduk hängande runt halsen.

Veckans boktips är skrivet av bibliotekarien Jenny Funestad. Bild: Bonnier Carlsen

I Märtas stall är julförberedelserna i full gång! Föräldrarna ska bjudas på både julmarknad och julshow. Avslutningsvis blir det luciatåg på hästryggen.

 

Märta och hennes kompis Maja är fullt upptagna med att öva julsånger och baka. Men de kan inte låta bli att oroa sig. Det är ju så mycket som kan gå snett. Kattis som inte kan sjunga, Vanessa som bråkar om precis allt, och inte minst av allt. Att årets ”lucia” råkar vara stallets vildaste häst … Hur ska det gå?

 

Märtas stalljul av Erika Eklund Wilson

 

Passar dig från ca 6 år och uppåt.

 

/Jenny Funestad, Malmö stadsbibliotek