Veckans boktips: F som i sämst

En bild av bokens omslag och en bild på författaren. På omslaget är det en skolkorridor där ett par ben i kors sticker fram bakom ett skåp. Författaren står med armarna i kors och tittar in i kamerna. Hon har lugg och långt hår i tofs. Hon ser allvarlig ut.

Cilla Jackert skriver om allvarliga saker på ett roligt sätt. Bild: Rabén och Sjögren/Cilla Jackert och Magnus Liam Karlsson

Jonna har svårt att hänga med i skolan. Hennes lärare säger att hon kanske måste gå om sexan. Hemma är det inte mycket bättre. Det hela blir inte lättare av att Jonnas syster Miriam är perfekt. För henne går allt bra och nu ska hon få uppträda i Konserthuset.

 

Men, hur mår det två systrarna egentligen? Är det verkligen bäst att alltid vara bäst?

 

F som i sämst av Cilla Jackert

 

Cilla Jackert är fantastiskt bra på att skriva om svåra saker så att de blir förståeliga och dessutom roliga.

 

Boken passar dig som är 9-13 år.

 

/Sofie Herner, Lindängenbiblioteket i Malmö