Veckans boktips: Maja och jullovsmysteriet

En bild på bokomslaget och en på författaren. På bokomslaget är det en stor byggnad i bakgrunden och en uggla som sitter en grind längst fram. Författaren står utomhus. Hon har långt och och ler.

Bild: Wahlströms/Mia Lewell

Maja har precis fått jullov och ser fram emot allt mysigt som hon och bästisen Ingo ska göra, men då får hon plötsligt veta att hennes pappa har ärvt ett slott. Majas föräldrar är jätteglada. De vill flytta dit och öppna ett hotell men först ska familjen testa att bo där över jullovet.

 

Slottet är helt okej tycker Maja men hon vill bara åka hem och efter ett tag får hon en känsla av att slottet också vill att de ska åka därifrån. En morgon när de vaknar står nämligen alla resväskorna packade i hallen men ingen i familjen har packat dem …

 

När det händer fler konstiga saker börjar Maja forska i slottets historia och upptäcker ett mysterium hon måste försöka lösa.

 

Maja och jullovsmysteriet av Anna-Carin Collins

 

För dig mellan 9-12 år.

 

/Anne Jönsson, Stadsbiblioteket i Malmö