Fler äter färdiglagade rätter

Mat som är på en tallrik

Fler människor i Sverige har börjat köpa färdiglagade rätter.

Fler människor i Sverige har börjat köpa färdiglagade rätter. Vissa tycker att det är enklare att köpa mat istället för att laga själv.

 

I mataffärer går det att köpa maträtter som redan är färdiga. Det är bara att värma upp maten när man kommer hem. Färdiglagade rätter har blivit populärare i Sverige. Några vanliga rätter är lasagne, köttbullar med mos och soppa.

 

Åsa-Britt Hermansson jobbar med att undersöka hur folk handlar mat. Hon säger att många köper färdiglagade maträtter för att de vill att det ska gå snabbt och enkelt att laga mat. Då får de mer tid till att göra annat under vardagarna.

 

Det är fler som tycker att det är bekvämare att värma färdig mat än att börja laga egen mat. Att fler människor väljer att göra saker som är bekväma kallas för en bekvämlighetstrend. Bekvämlighetstrenden finns inte bara i Sverige, utan i hela världen.

 

 

I affärer går det ofta
att köpa färdiglagad mat.
Färdiglagad mat är sådan mat
du inte behöver laga själv.
Det räcker att du värmer upp den.

 

Det har blivit mer och mer populärt
att köpa färdiglagad mat i Sverige.
Vanliga färdiglagade rätter är till exempel
lasagne, köttbullar eller soppa.

Många köper färdiglagad mat
för att det går snabbt.
Om de slipper laga mat själva
får de tid över till annat.