Reporterskola

Recension: Mamma Mia 2 – Here we go again

Gänget i Mamma Mia 2 står och poserar. Bredvis är Lily som recenserar filmen.

Lily recenserar filmen Mamma Mia 2.

Mamma Mia 2

 

Utgivningsår: 2018

 

Produktionsbolag: Universal Pictures

 

I rollerna: Lily James, Amanda Seyfried, Josh Dylan, Hugh Skinner, Jeremy Irvine, Dominic Cooper, Pierce Brosman, Stellan Skarsgård, Colin Firth, Christine Baranski, Julie Walters, Meryl Streep och Cher.

 

Lily har sett filmen Mamma Mia 2. Här skriver hon vad hon tycker om filmen. Mamma Mia 2 är en uppföljare till Mamma Mia. Filmerna är baserade på musik från bandet ABBA.

 

I början av filmen tar unga Donna examen. Hon är busig och galen precis som i förra filmen. Donna och kompisarna Rosie och Tanya får med hela klassen på att cykla iväg från skolan efter att ha chockerat lärarna med ett uppträde till ABBA-låten When I kissed the teacher… Sen börjar äventyret!

 

Vi får följa med på Donnas resa till den grekiska ön Kalokari. Under den händelserika resan möter hon Harry, Bill och Sam.

 

I Paris träffar hon Harry och innan Donna ska resa vidare blir det en liten historia om Napoleon och “Waterloo”. Sedan missar hon tiden till båten som ska till ön Kalokari och då dyker den svenska sjöfararen Bill upp. Bill blir förälskad i henne direkt, men Donna tar lite tid på sig. Till slut blir hon lite smått kär i honom efter att han har förklarat hur han känner och ställt frågan i sången: Why did it have to be me?

 

Till slut kommer hon till den grekiska ön och träffar på Sam och det klickar direkt. Efter ett tag får hon veta den hemska sanningen: att han är förlovad med en annan tjej. Donna undrar: “What´s the Name of The game?”

 

Samtidigt får du i filmen följa en annan del av berättelsen: hur Sophie, Sam och deras vänner på den fina grekiska ön Kalokari många år senare kämpar med att få i ordning hotellet Bella Donna som de byggt upp till minne av Donna. En kraftig storm förstör allt pynt som de har ställt upp till invigningen och flygplatsen ställer även in alla flyg till ön. Ska de hinna i tid? Kommer Sophie och hennes pojkvän Sky klara att hålla ihop fast att hon är i Grekland och han i New York? Kommer Sophies mormor att till slut dyka upp eller väljer hon att stanna kvar som en känd artist i USA?

 

Filmen är riktigt bra, de flesta låtarna kan man sjunga med i och man vill bara se den om och om igen.

 

Mamma Mia 2 får 5 av 5 stjärnor för berättelsen flyter på hela tiden, det finns många känslor med (många skratt, men också några tårar) och den är bara grym!

 

Text: Lily Lundin

 

Mamma Mia 2 är en film.
I filmen är det mycket musik
från bandet ABBA.

 

Filmen handlar om Donna.
När Donna har tagit examen
åker hon ut i världen på äventyr.

 

Lily har sett filmen och tycker
att det är en väldigt bra film.
Lily ger faktiskt filmen 5 av 5 i betyg.

 

Lily tycker att filmen flyter på bra
och helt enkelt är grym.
Och det är kul att man kan sjunga med i låtarna.