Reporterskola

Vinnare: Lekparkerna blir sämre!

Bild på lekpark omringad av sko, hus och gräs.

Vinnare till tävlingen Var med och påverka! Foto: Albin Bindzau

Grattis klass 5a på Tegelhagens skola till vinst i tävlingen: Var med och påverka!

I bidraget Lekparkerna blir sämre! kopplar Albin sin önskan om förbättring till en personlig erfarenhet av problemet. Han föreslår en lösning som dessutom uppmanar till ökad lokaldemokrati. Texten är välskriven och tydligt strukturerad med förklaring, motivering, och förslag på lösning. Bilden kompletterar texten med ett tydligt exempel.

Det finns lekparker i vissa kvarter, några är nya, andra är gamla. Men om de är gamla gör kommunen en besiktning för att se om de måste göras om. Vissa parker blir då inte ett dugg lika de som låg där innan.

 

Barn behöver motion och vara ute. Båda sakerna får barnen i parkerna. Men om parkerna ser ut som på bilden kanske man är där i tio minuter.

Sen går man hem, och det blir inte så mycket rörelse. I en park nära mig var det nästan ett helt slott. Sen gjorde de om den till ett plastigt hus som är typ en kvadratmeter och en två meters rutschkana i stället för en fem meters rutschkana.

Många kanske tycker att det är bra att byta ut gamla parker till nya fräscha parker. Men kan man inte ändå göra parkerna lite lika de gamla
parkerna?

Jag tycker att byggarna eller de som planerar bygget ska gå runt eller skicka ut en fråga i området om hur man ska bygga parken istället för att göra som de själva tycker, så det inte blir två gungor och ett två meter högt hus på en kvadratmeter.

Så snälla, sluta göra små parker som inte alls är lika de gamla parkerna.

Text och bild: Albin Bindzau, 5a Tegelhagens skola

 

Gruppbild på skolkassen som vunnit.
Tegelhagens 5a är vinnare i MiniBladets tävling: Var med och påverka!
– Jag och min syrra lekte mycket i parken när vi var små men sedan gjorde de om den och jag tycker det blev till det sämre. Färre leker i parken idag, berättar fotografen Albin om sitt val av bild.