Veckans boktips: Familjen Knyckertz och gulddiamanten

En bild på omslaget på boken och en bild på författaren. Bokomslaget är tecknat där det kikar ut två barn och en gammal tant ur ett hål i väggen. Runt hörnet står en kvinna och en man och gömmer sig. Alla har randiga kläder. Mitt framför dem alla är en glaslåda med en guldig diamant. Författaren står utomhus. Han har en jacka med knappar och en basker. Han har kort skägg och rynkor i pannan.

Bild: Natur och Kultur

Ture kan inte ljuga. Det ställer till problem man är del av tjuvfamiljen Knyckertz! Mamma och pappa Knyckertz läser om en diamantutställning som de ”bara ska titta på” och lämnar Ture och Ellen ensamma. När polisen Paul Isman frågar om var mamma och pappa är blir det svårt för Ture… Och Ellen längtar efter mormor som sitter i fängelset.

Hur ska det gå för alla, och kommer Ture någonsin lära sig att ljuga?

 

Familjen Knyckertz och gulddiamanten av Anders Sparring

 

En ny bok om familjen Knyckertz, en mycket rolig bok som passar dig mellan 6 och 9 år!

/Sofie Herner, Lindängenbiblioteket i Malmö