Många svenska nyheter på E3

E3:s logga. Den består av ett stort rött E och en stor gul trea.

Just nu pågår den stora spelmässan E3. BIld: wikimedia commons/E3.

Just nu pågår spelmässan E3 i Los Angeles. Inför mässan kom flera stora spelnyheter, där svenska spelutvecklare ligger bakom.

 

Just nu pågår E3. Det är världens största mässa för dator- och tv-spel. Under mässan ställer många spelföretag ut och berättar om sina spel, och det hålls föreläsningar och panelsamtal om spel och spelande.

 

Inför mässan passar många spelföretag på att presentera nya spel. I år var det svenska spelutvecklare som låg bakom de största nyheterna.

 

Några exempel på nya spel som kommer från svenska spelutvecklare är Unravel 2, Wolfenstein Youngbloods och The Division 2.

 

Unravel 2 är en fortsättning på spelet om garndockan Yarny som ger sig ut på äventyr. Det är det stora företaget Electronic Arts som släpper spelet, men det är den svenska studion Coldwood från Umeå som har gjort spelet.

 

Electronic Arts gjorde också lite extra för att få fokus på det nya spelet med Yarny. I vanliga fall berättar företaget att spelet ska släppas, och berättar ungefär när det beräknas vara klart. Men den här gången berättade Electronic Arts om det nya spelet och släppet det på samma gång.

Just nu pågår E3.
Det är en stor spelmässa.
Det är en mässa för både
datorspel och tv-spel.

 

Många spelföretag är på E3.
Spelföretagen är de som gör spelen.

 

Innan mässan börjar brukar spelföretagen
berätta om nya spel som de ska släppa.
I år var många av de nya spelen
gjorda av svenska personer.

 

Ett exempel var spelet Unravel 2.
Spelet handlar om garndockan Yarny
som ger sig ut på äventyr.
Spelet är gjort av några från Umeå.