Reporterskola

Insändarbilder: Utelektioner

Bild på skolgård med buskar, hus och grus.

Vi på Sofielundsskolan skulle vilja ha utelektioner några dagar i veckan. Det är bra för eleverna att vara ute och få frisk luft för att många blir trötta av att sitta inne och vill ut i det fina vädret, man lär sig även bättre om man kan visa hur det fungerar på riktigt

 

Text: Isabell, Amenah och Bisan

Foto: Natasha

Klass 4b på Sofielundsskolan i Malmö

 

Rök inte där barnen leker

Illustrerad förbjudet-skylt för rökning med texten "Rökning förbjuden".

I vår skola finns det en skylt där det står ”RÖKNING FÖRBJUDEN”. Men det är fortfarande vuxna som röker bakom gympasalen. Vi hittade även 130 fimpar bakom gympasalen fast att det står att man inte får röka. Och rökning är inte bra för barnen. Det stör andra. Och så kastar de fimparna på marken.

 

Text och foto: Bleona och Natasha

Klass 4b på Sofielundsskolan i Malmö

 

Tryggare skola

Bild på skolgårdens öppna ingång med ett träd och bilparkering och grusgång.

Vi som är barn behöver trygghet. Vi vill ha ett staket för skolans gräns så att inga främmande kommer in till skolan och så att vi elever vet var gränsen går. För de flesta eleverna går utanför skolans gränser.

 

Text: Zahra och Umeima

Foto: Maria

Klass 4b på Sofielundsskolan i Malmö

 

 

Det här är insändare inom MiniBladets valuppdrag. Har du något i din omgivning som du skulle vilja påverka, förändra, få till? Skicka in en insändarbild eller skriv ett undersökande reportage om vad du tycker och hur det kan lösas. Var med och påverka inför valet 2018!