Trump och Kim kommer träffas trots allt

En bild på Kim och en på Trump. Kim har svarta kläder och tittar rakt fram med allvarlig min in i kameran. Han har kort svart hår som ligger bakåtkammat, små ögonbryn och dubbelhaka. Trump står i en talarstol och pratar. Han viftar med ena handen och har öppen mun. Han har kostym med slips och kort, tunt håår som han har kammat fram över huvudet.

Kim Jong-Un är ledare i Nordkorea och Donald Trump är president i USA. Bild: wikimedia.com/Blue house

Det har varit oklart om USA:s ledare Donald Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong-Un ska träffas eller inte. Men i fredags meddelade Trump att han kommer träffa Kim den 12 juni.

 

USA och Nordkorea är två länder som länge har haft en dålig relation. Länderna har varit osams, och ledarna för länderna har inte velat träffats.

 

Men den senaste tiden har USA:s president Donald Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong-Un pratat om att ha ett möte. Det skulle i så fall vara första gången på många år som ländernas ledare träffas.

 

Att få till ett möte har inte varit lätt. Det har tagit lång tid och många förhandlingar för att övertyga ledarna om att ses. Men till slut kom de överens och satte ett datum för möte i juni i år.

 

För några veckor sedan kom en ny vändning, när Trump avbokade det bestämda mötet. Enligt de som arbetar med Trump avbokade de mötet eftersom Nordkorea inte har kommit till de sista förhandlingarna inför mötet och för att Nordkorea inte svarade när USA tog kontakt.

 

Men i fredags kom en högt uppsatt general från Nordkorea på besök till Vita huset där USA:s president bor. Efter att generalen och Trump hade träffats meddelade Trump att mötet med Kim Jong-Un kommer bli av. Mötet kommer vara den 12 juni i Singapore.

USA och Nordkorea är två länder
som länge har varit osams.
Ländernas ledare har inte velat träffas.

 

Men det har ändrats på senaste tiden.
Just nu är Donald Trump president i USA.
Och Kim Jong-Un är ledare i Nordkorea.
De två har försökt ordna ett möte för att ses.

 

Det har varit svårt att ordna ett möte.
Båda ledarna hade många krav
för att gå med på att ha ett möte.

 

Men nu är det bestämt.
Den 12 juni kommer Trump och Kim
att träffas i Singapore.