Skolbarn lär ut programmering

En gyllene robot står rakt

Barnen i årskurs 2 på Trälleborgsskolan i Värnamo lär äldre på ett äldreboende hur ny teknik fungerar.

Barnen i årskurs 2 på Trälleborgsskolan i Värnamo har lärt sig att programmera robotar. Med sina nya färdigheter lär de äldre på ett äldreboende hur ny teknik fungerar.

 

Att programmera betyder att berätta för olika sorters teknik vad den ska göra. Oftast programmerar vi genom att ge olika kommandon i form av koder. Det går att programmera många olika sorters teknik, till exempel mobiler, datorer och robotar.

 

Barnen i årskurs 2 på Trälleborgsskolan i Värnamo har under hösten jobbat med att lära sig enkel programmering. De har gjort egna spelplaner där Bee-Bot-robotar har programmerats att gå.

 

Nu får de visa upp sina robotar på Äldreboendet Linneberg. Äldreboendet har fått ett rum fyllt av nya teknikprylar, som till exempel surfplattor och VR-kameror. Barnen kommer få hälsa på de äldre regelbundet och lära dem hur robotarna och programmeringen fungerar.

 

Projektet ska få barn och äldre att umgås mer och lära känna varandra. Men det är också ett sätt för barnen att visa upp vad de har lärt sig och ett sätt att få äldre människor att lära sig att använda ny teknik.

Vi har många olika sorters teknik i dag.
Vi har mobiler, datorer
och till och med robotar.

 

För att tekniken ska göra som vi vill
måste vi programmera den.
Att programmera betyder helt enkelt
att säga till tekniken vad den ska göra.

 

Några som har fått lära sig programmering
är klass 2 på Trälleborgsskolan.
De har fått lära sig att programmera robotar.

 

Nu har klassen fått visa upp robotarna
på ett äldreboende.
På så sätt får de gamla
också lära sig mer om teknik.