Prins Harry och Meghan gifte sig

En bild på Prins Harry och en på Meghan. Prins Harry har rött hår och rött skägg. Han har kavaj och slips på sig och småler. Meghan har axellångt hår med lockar längst ner. Hon har en blus med en knuten rosett i halsen. Hon har långa ögonfransar och är sminkad.

I helgen fick Prins Harry sin Meghan. Bild: wikimedia commons/E J Hersom/Genevieve.

I helgen var det giftermål i Storbritanniens kungahus. Prins Harry gifte sig med Meghan Markle. Men trots att Meghan har gift sig med en prins blir hon inte prinsessa.

 

Alla länder har inte kungar och drottningar, men Sverige och Storbritannien är två av de länder som har det. I Storbritannien sitter drottning Elizabeth II (Elizabeth den andra) på tronen.

 

Drottning Elizabeth har fyra barn. Det är hennes äldsta barn, Charles, som kommer få ta över tronen när hon dör. Efter honom är det hans barn och barnbarn som får ta över. Vem som får ta över tronen kallas för tronföljd.

 

Den sjätte i tronföljden är prins Harry. Han är Charles andra son. I helgen gifte sig Harry med skådespelerskan Meghan Markle. De har varit ett par i två år och förlovade sedan förra året.

 

– Jag föll för henne direkt, sa prins Harry till BBC när alla fick vet att han och Meghan var ett par.

 

Men trots att Meghan gifte sig med en prins blir hon inte prinsessa. Titeln prinsessa får bara den som föds i en kungafamilj. Däremot blir hon hertiginnan eftersom Harry också är hertig över området Sussex i Storbritannien.

 

Bröllopet ägde rum i en stor kyrka i London. Många kungligheter och kändisar var på bröllopet för att fira brudparet.

Storbritannien har en drottning.
Hon heter Elizabeth den andra.
Ett av hennes barnbarn är prins Harry.

 

I helgen gifte sig prins Harry.
Han gifte sig med sin flickvän Meghan Markle.
Meghan är skådespelerska.

 

Men Meghan blir inte prinsessa,
trots att hon har gift sig med en prins.
Det är bara den som föds i en kungafamilj
som kan bli prinsessa.

 

Bröllopet var i en stor kyrka i London.
Många kändisar var på bröllopet.