Veckans boktips: Falafelflickorna

En bild på omslaget och en bild på författaren. På omslaget står titeln med stora bokstäver. I bakgrunden syns höghus och under titeln är en tjej som ler stort. Hon har slöja på sig. Författarbilden visar Christina. Hon står lutade mot ett räcke. Hon har en sjal svept runt axlarna och rund glasögon. Hennes hår är ganska kort och hon ser ut att vara i medelåldern.

Hawa vill bli polis när hon blir stor för hon vill hjälpa andra. Det är sommarlov och hon bestämmer sig för att starta en detektivbyrå, som en början på sin karriär. Hon kombinerar detta med att ta hand om bibliotekarien Barbros hund, och Hawa får lov att vara i det sommarstängda biblioteket.

 

Hawa får ett uppdrag: Halima, som är 13, riskerar att bli bortgift med sin kusin mot sin vilja, och snart dyker ännu fler uppdrag upp. Hur ska Hawa lösa detta …?

 

Falafelflickorna av Christina Wahldén

 

En bok som passar dig mellan 10 och 13 år.

 

/Sofie Herner, Lindängenbiblioteket i Malmö