Veckans boktips: Beppe testar! 15 utomhusexperiment

Bilden består av två bilder. En är en bild på bokens omslag. Där står Beppe bakom en bänk och gräver. Runt honom står massa växter och krukor. På den andra bilden står Beppe också framför ett bord. Men nu är bordet fyllt med experiment och översvämmade glas. Beppe själv tittar in i kameran och gapar stor. Hon har skägg och en hatt på sig.

Vill du testa att göra regnbågsormar och flaskraketer? Då är det här boken för dig! Bild: Bonnier carlsen/Petter Johansson

Den här faktaboken gör mig så glad! Jag vill bara svischa ut genom dörren och tillverka egna vulkaner, regnbågsormar och flaskraketer. Och inte minst: gigantiska, fantastiska såpbubblor!

 

Tydliga instruktioner och bilder gör att jag förstår hur jag ska göra, även om jag inte är så van vid vetenskapliga experiment.

 

Det som gör boken extra bra är rutorna där det står “Plocka fram”, “Vad hoppas vi på?” och “Varför?”.

 

Beppe testar! 15 utomhusexperiment av Beppe Singer

 

Blir du nyfiken på att göra ännu fler experiment? Fråga gärna på ditt bibliotek efter andra böcker med Beppe testar!

 

Dessutom kan vi redan nu avslöja att Beppe Singer kommer till ett av Malmös bibliotek under höstlovet 2018, för att berätta om sina böcker och experiment. Detta sker i oktober på Limhamnsbiblioteket, så håll utkik om du bor i Malmö!

 

/Charlotta Westerberg, Limhamnsbiblioteket i Malmö