Reporterskola

Insändarbild: Hundar i klassrummet

En hund med jumper ligger på ett skrivbord med skolböcker på i ett klassrum.

Foto: Agata Alanowski, Siri Ek, klass 5c på Bulltoftaskolan i Malmö.

En hund i klassrummet kanske låter konstigt, men det finns forskning på att om man spenderar tid nära en hund så frigörs lyckohormonet oxytocin i kroppen och det gör att man mår bättre. En hund i klassrummet har många fördelar. Man kan träna högläsning med den och vara med den på rasten. Det kan stärka självförtroendet att träna en hund.

 

Vem blir inte glad att komma på morgonen till skolan och se en glad, rolig och gullig hund?

 

Det behövs akutvård för vår skolgård

 

Bild på en tom skolgård.
Foto: Elias Braun, klass 5b på Bulltoftaskolan i Malmö.

Vår skolgård är hemsk. Det finns inget att göra. Det finns en basketplan och några king out-planer. Vi behöver fler saker att göra på skolgården. De säger att vi ska få fler saker men det händer aldrig.

 

Mer idrott!

 

Två barn som ligger och sover på skrivbordet bland flera läxböcker.
Foto: Nadia och Alice K, klass 5c på Bulltoftaskolan i Malmö.

Barn behöver röra på sig för att må bra. Barn blir även piggare och kan arbeta på lektionerna och gör bättre ifrån sig! Vi barn borde ha idrott tre gånger i veckan för att klara av skoldagarna. Därför borde alla barn få mera idrott NU!