Veckans boktips – Venke rapporterar: En bortglömd lucka

Två bilder. Den till vänster föreställer Minette. Hon har långt hår uppsatt i en hästsvans och glasögon. Hon har en tröja med polokrage. Till höger är bokens omslag. Där är två fötter som går över ett trägolv. Runt kanterna är det mörkt och gör bilden lite mystisk.

Veckans bok är skriven av Minette Lidberg som syns på bilden till vänster.

Venke är en nyfiken tjej som skriver mycket i skolans tidning. En dag hittar hon en gammal karta över skolan. Med en röd penna har någon ringat in förrådet. Finns det en hemlighet där? Hon springer dit bort och hittar en gammal tung lucka i golvet. Vad döljer sig nere i mörkret?

 

Venke rapporterar: En bortglömd lucka av Minette Lidberg och Jesper Jenemark

 

Passar dig mellan 6 och 9 år.

 

/Marie Lassen, Malmö stadsbibliotek