Veckans boktips: Stora boken om bin

En bild på bokens omslag. Omslaget är gult med fullt av teckande bin. Bina ser olika ut, en del är randiga och andra är helbruna. Några är tjocka och några är smala. Alla har tunna vingar och långa antenner.

Att bin gör honung vet du nog, men visste du att bina måste besöka flera miljoner blommor och flyga en sträcka som motsvarar fyra varv runt jorden för att göra ett kilo honung? Ändå har bina energi kvar till att dansa! Dansen är binas sätt att prata med varandra och kunna tipsa om var bästa stället för nektar är någonstans.

 

Bin har funnits på jorden i minst 100 miljoner år och människan har haft nytta av bin i alla tider. Vet du att människan knappt skulle klara sig utan bin? Bin gör nämligen inte bara honung utan pollinerar växter så att vi får frukt och grönsaker.

 

Stora boken om bin av Piotr Socha

Stora boken om bin är full av roliga bilder och här kan du läsa nästan allt som finns att veta om bin!

 

/Anne Jönsson, Malmö Stadsbibliotek