Veckans boktips: Comedy queen

Till vänster är en bild på bokens omslag. Titeln står i stora bokstäver och under sitter en person och drar ner en mössa över ögonen. Det är också flera rosa ritade kaniner på omslaget. Till höger är det en bild på författaren. Hon står framför en lyktstolpe. Hon har en skinnjacka, rött läppstift och halvlångt hår.

Jenny Jägerfeld har utsetts till årets vinnare av Barnradions bokpris med sin bok Comedy club.

Det handlar om Sasha 12 år som har en mamma som inte finns mer. Sashas mamma kunde lätt få folk att börja gråta och fastän hon är död så får hon fortfarande alla att gråta. Sasha vill inte bli som sin mamma och har gjort en plan dels för att överleva och dels för att undvika att bli som sin mamma. Hon ska istället få alla att skratta, det blir hennes uppdrag, att bli en comedy queen.

 

Comedy queen av Jenny Jägerfeld

 

En fantastik bok om sorg och saknad och hur en kan gå vidare då det hemskaste hänt.

 

/Karin Kronström, Rosengårdsbiblioteket i Malmö