Artisters handstilar blir typsnitt

Bokstaven G i olika typsnitt

En hemsida har gjort om gamla musikers handstilar till typsnitt som du kan använda på datorn.

En hemsida som heter Songwriters Fonts har gjort om gamla musikers handstilar till typsnitt som du kan använda på datorn.

 

Texter kan se ganska olika ut. Det finns textstilar som har stora och tjocka bokstäver, och textstilar som har smala eller kursiva bokstäver. Det kallas för typsnitt.

 

Det finns många olika sorters typsnitt som du kan välja mellan när du skriver på datorn. Några av de vanligaste heter Times New Roman, Calibri och Verdana.

 

Det finns en hemsida som heter Songwriters Fonts, vilket är engelska och betyder Sångskrivares typsnitt. De har gjort kända musikers handstilar till typsnitt som du kan använda när du skriver på datorn. Om du installerar typsnittet på datorn kan du skriva texter med de kända låtskrivarnas handstil.  

 

”Typsnitten har tagits fram för att inspirera musiker. Att skriva låttexter med en inflytelserik låtskrivares handstil hjälper fantasin. Att vara i Bowies, Cobains, Cohens, Gainsbourgs eller Lennons sinnesstämning kan vara en ren fantasi, men det är det som är meningen”, skriver Songwriters Fonts på sin hemsida.

Du kanske har tänkt på att
all text inte ser likadan ut.
Det kan bero på
något som heter typsnitt.

 

Ett typsnitt är en speciell typ
av bokstäver.
De kanske är tjockare
eller sneda eller understrykna.

 

Det finns en hemsida
som heter Songwriter fonts.
Där finns olika musikers handstilar
som olika typsnitt.

 

Det betyder att en kan skriva på datorn
som sin idol skrev på papper.
Idén med musikers handstilar som typsnitt
är att inspirera andra musiker att göra musik.