Kalla tävlar en sista gång

Björgen, Kalla och en till skidåkare står bredvid varandra. De har tajta skidkläder och nummerlappar på magen. De håller i var sitt par med längdskidor. Alla ler stort och tittar in i kameran.

Charlotte Kalla och Marit Björgen tävlade bland annat mot varandra i OS i Sydkorea tidigare i vintras. Kalla står i mitten och Björgen till höger. Bild: shutterstock/Leonard Zhukovsky.

Charlotte Kalla hade inte tänkt tävla mer i år. Men hon ändrade sig när hon fick frågan om att möta Marit Björgen en sista gång.

 

Charlotte Kalla är en av Sveriges duktigaste längdskidåkare. Hon har ofta tävlat mot en av Norges duktigaste skidåkare, Marit Björgen. Men nu har Marit Björgen bestämt sig för att avsluta sin karriär. I dag tävlar hon därför i sin sista tävling.

 

Tävlingen heter Trondheim Ski Show och går av stapeln utanför staden Trondheim i Norge. Charlotte Kalla hade inte planerat att tävla i Trondheim eftersom hon redan hade bestämt sig för att inte tävla mer den här vintern.

 

Men i måndags berättade Kalla att hon hade ändrat sig. Hon ville få chansen att få tävla mot sin gamla motståndare en sista gång:

 

”Hade ju egentligen avslutat säsongen men när jag fick frågan att tävla mot Marit Björgen nu på onsdag i Trondheim Ski Show ändrade jag mig!”, skrev Kalla på Instagram.

Charlotte Kalla är en duktig skidåkare.
Hon har tävlat många gånger i år.
Nu hade hon inte tänkt tävla något mer
den här vintern.

 

Men i måndags ändrade hon sig.
Hon kommer tävla en gång till.
Hon kommer tävla i dag
i en skidtävling i Norge.

 

Kalla kommer att tävla där
eftersom Marit Björgen kommer tävla också.
Björgen är en duktig skidåkare i Norge.

 

Björgen och Kalla har tävlat
mot varandra många gånger.
Men nu ska Björgen sluta med skidåkning.
Tävlingen i dag kommer bli
hennes sista tävling.