Veckans boktips: Frallan är bäst!

Två bilder bredvid varandra. Den till vänster föreställer de som har skrivit boken. De sitter både i en fåtölj, en i fåtöljen och den andra på armstödet. Den ena har prickig klänning, den andra har en randig dress och jacka. Till höger är en bild av bokens omslag. Titeln står med stora bokstäver och runt är figuran Frallan som gör olika saker, till exempel balanserar på en pinne.

"Frallan är bäst!" är skriven av Sara Ohlsson och Lisen Adbåge. Bild: Lilla piratförlaget/Stefan Tell.

Francesca är sex år och kallas för Frallan! Hennes familj består av Frallan, mamma och mormor. Idag är det tävlingsdag. Frallan och mamma får välja tre grenar var. Mormor är domare. Reglerna är enkla. Man får inte fuska! Och den som förlorar får inte bli sur på den som vinner. Men det är lättare sagt än gjort…

 

Frallan är bäst! av Sara Ohlsson och Lisen Adbåge

 

Passar dig från ca 6 år och uppåt.

 

/Jenny Funestad, Malmö Stadsbibliotek