Lill-Babs är död

Lill-Babs står under björkgrenar som hänger ner över henne. Hon håller isär grenarna med händerna. Hon har en fluffig täckjacka och en rosa stickad tröja med polokrage. Håret är halvlångt, brunt och blont med lugg. Hon har rosa läppstift och tittar in i kameran.

Lill-Babs blev 80 år gammal. Bild: Wikimedia commons/Smultronställen.

Den älskade sångerskan Barbro “Lill-Babs” Svensson har dött. Under sin 64 år långa karriär hann hon bli en av Sveriges mest folkkära artister.

 

Artisten Barbro Svensson är död. I dag skrev hennes familj på Instagram att hon har dött efter en kort tids sjukdom. Hon blev 80 år gammal.

 

Barbro var mer känd under sitt artistnamn “Lill-Babs”. Under 50- och 60-talet var hon en av de mest kända artisterna i Sverige. Bara kungafamiljen var på lika många tidningsomslag som henne då.

 

Lill-Babs slog igenom med låten Är du kär i mig ännu Klas-Göran. Men hennes mest kända låt är kanske En tuff brud i lyxförpackning.

 

Lill-Babs har fortsatt att uppträda, sjunga och släppa skivor ända sen sitt genombrott. Sammanlagt har hon funnits med på över 100 skivor. Senast var hon med i tv-programmen Så mycket bättre och spelade karaktären Gugge i serien Bonusfamiljen.

 

Under 64 år var Lill-Babs artist. Och under hennes långa karriär var det många som kom att älska henne och hennes låtar.

 

 

 

Källa och licens till artikelns huvudbild.

Lill-Babs var en känd svensk artist.
Men nu har Lill-Babs har dött.
Hon blev 80 år gammal.

 

Lill-Babs blev känd när hon sjöng låten
Är du kär i mig ännu Klas-Göran.
Det var för mer än 60 år sedan.

 

Lill-Babs var mest känd under 60-talet.
Men hon fortsatte att vara artist
resten av sitt liv.

Sammanlagt var hon artist i 64 år.

 

De flesta vuxna känner till Lill-Babs.
Och många tyckte mycket om henne.
Många är ledsna för att Lill-Babs har dött.

 

Här sjunger Lill-Babs Är du kär i mig ännu Klas-Göran på tv: