Pokémonkort säljs dyrt

Några pokemonkort ligger i en hög på ett bord. Det översta kortet har gul kant och grå bakgrund. Längst upp är en bild på en blå pokémon med horn. På nedre delen av kortet står text och olika symboler.

Det är många som vill ha gamla pokémonkort, och därför går det också att sälja ovanliga kort dyrt.

Sedan succén med Pokémon Go har allt fler blivit intresserade av gamla pokémonkort. Därför har också ovanliga kort blivit allt dyrare.

 

Under 2016 blev spelet Pokémon Go väldigt populärt. Men Pokémon var inget nytt påhitt. Pokémon kom till Sverige redan under 90-talet. Då var det framför allt pokémonkort som alla köpte, spelade och bytte med varandra.

 

När Pokémon Go kom var det många som blev intresserade av de gamla pokémonkorten igen. Sedan 2016 har därför många velat köpa gamla pokémonkort. Det har gjort att priserna på korten har gått upp. Till exempel såldes nyss ett kort för 35 300 kronor.

 

Men det är inte alla pokémonkort som är värdefulla. Det är framför allt ovanliga kort som samlare kan tänka sig att betala mycket pengar för. Men exakt vilka kort som är ovanliga kan vara svårt att veta. Det kan handla om en liten skillnad i skuggorna på kortet, eller om kortet är blankt eller matt.

Har du spelat Pokémon Go?
Spelet kom för två år sedan.
Men Pokémon har funnits
längre än två år.

 

Pokémon kom till Sverige
för 20 år sedan.
Men då fanns inte Pokémon Go.
Istället spelade alla med pokémonkort.

 

Pokémon Go gjorde många intresserade
av gamla pokémonkort igen.
Därför är det många
som samlar på pokémonkort nu.

 

Samlarna kan ibland betala
mycket pengar för ett gammalt kort.
Men det är bara riktigt ovanliga kort
som samlare betalar mycket för.