Veckans boktips: Katten Nils tar sig ton(fisk)

Två bilder bredvid varandra. Den första föreställer bokens omslag som är tecknat, med en gul katt som äter en fisk. Till höger är det ett foto av författarna. De står båda två med ryggen mot ett träd och tittar på varandra. Johanna har långt rött hår och rödkappa. Joakim har en grå hoodie, snaggat hår och glasögon.

Veckans boktips är en bok om Katten Nils, som är känd från KP. Bild: Rabén och Sjögren/Julia Linderman.

Kanske känner du igen Katten Nils från Kamratposten? Här möter du Nils och hans vänner i en hel bok och det är så roligt; själv fnissar jag sida upp och sida ned! Samtidigt finns en del frågor som väcker tankar, som är det verkligen okej att vara hur ärlig som helst mot sin bästa kompis?

 

Katten Nils tar sig ton(fisk) av Johanna Kristiansson och Joakim Gunnarsson

 

/Charlotta Westerberg, Limhamnsbiblioteket i Malmö

Kanske känner du igen Katten Nils från Kamratposten? Här möter du Nils och hans vänner i en hel bok och det är så roligt; själv fnissar jag sida upp och sida ned! Samtidigt finns en del frågor som väcker tankar, som är det verkligen okej att vara hur ärlig som helst mot sin bästa kompis?

 

Katten Nils tar sig ton(fisk) av Johanna Kristiansson och Joakim Gunnarsson

 

/Charlotta Westerberg, Limhamnsbiblioteket i Malmö