Veckan boktips: En bästis, tack! av Emma Askling

Till vänster syns bokens omslag. Titeln står i rosa, snirkliga bokstäver och under är en bild på en tjej som ligger på mage och läser. Till höger är det en bild på författaren. Hon har långt blont hår och en svart tröja.

Veckans boktips är "En bästis, tack!" av författaren Emma Askling. Bilder: Ordalaget bokförlag, pressbild tagen av Frida Rönnholm.

Luna fyller 12 år men inte ens hennes egen födelsedag känns riktigt kul. Lunas bästa kompis Hanna har flyttat och Luna känner sig ensam. Det enda hon önskar sig är en ny bästis. Hon saknar att ha någon att sitta med i matsalen, hänga med efter skolan och dela alla sina hemligheter med. Zorona som går i Lunas klass har inte heller några kompisar men hon håller sig för sig själv och vill aldrig prata med någon. De andra tjejerna låter Luna vara med ibland men en ny bästis är inte så lätt att få. Men så en dag börjar en ny tjej i klassen – kanske hon vill bli Lunas bästis?

 

En bästis, tack! Av Emma Askling

 

En bästis, tack är en bok om kompisar, känslor och att saker faktiskt inte alltid är som de verkar.

 

/ Anne Jönsson, Stadsbiblioteket i Malmö