Inget Oscarspris till svensk film

En tecknad bild på två armar med svarta kostymer. Den ena handen ger en oscarsstatyett till den andra handen. Statyetten är formad som en gubbe och är gjord av guld.

Oscarsgalan kommer inte ha en ny kategori för populär film.

Natten mellan söndagen och måndagen var det Oscarsgalan i Los Angeles i USA. Den svenska filmen The Square hade chans att vinna en Oscarstatyett, men blev utan pris.

 

 

Oscarsgalan är en fest för att fira förra årets bästa filmer. Galan ägde rum i Los Angeles i USA under natten mellan söndagen och måndagen.

 

 

Filmen The Square hade chans att vinna en Oscar för bästa icke-engelskspråkiga film. The Square är gjord av den svenska filmskaparen Ruben Östlund och många hade hoppats på att han skulle vinna.

 

 

Istället vann den chilenska filmen En fantastisk kvinna. Många blev glada för att den vann, eftersom det är den första filmen om en transperson där huvudrollen också spelas av en transperson, som får en Oscar.

 

Priset för bästa film gick till The Shape of Water. Filmen handlar om Elisa som arbetar på ett laboratorium där man forskar på en vattenvarelse, som hon blir vän med.

Natten mellan söndag och måndag
var det Oscargalan.
Det är en fest för att fira
all film som kommit under året.

 

 

Under galan delas många priser ut till filmer
som har varit bäst på olika saker.
Ett pris delas ut till den bästa filmen
som de inte pratar engelska i.

 

 

Det priset hade en svensk film
chans att vinna.
Men det blev inte den svenska filmen
utan en film från Chile.

 

 

Ett pris delades också ut till
den bästa filmen.
Det priset vann en film som heter
Shape of Water.