Veckans boktips: Lycklig den som Dunne får av Rose Lagercrantz

Omslaget till boken. På omslaget står ett barn med röd jacka, gult pannband och långt blont hår. I bakgrunden syns röda och blå tåg.

Dunne längtar efter sin bästa vän Ella Frida som flyttat och lämnat ett stort tomrum efter sig. När sportlovet kommer önskar Dunne sig mest av allt att få resa och träffa sin vän. Men pappa har andra planer. Han ska resa bort och Dunne ska vara hos mormor och morfar. Väl där kommer Dunne på att Ella Frida fyller år och får världens bästa idé till present men hur ska hon kunna ge henne den? Kan mormor och morfar hjälpa henne?

 

Det här är sjätte fristående boken om Dunne och är en ljuvlig bok att läsa högt eller njuta av i ensamhet.

 

Av Karin Kronström, Rosengårdsbiblioteket

Dunne längtar efter sin bästa vän Ella Frida som flyttat och lämnat ett stort tomrum efter sig. När sportlovet kommer önskar Dunne sig mest av allt att få resa och träffa sin vän. Men pappa har andra planer. Han ska resa bort och Dunne ska vara hos mormor och morfar. Väl där kommer Dunne på att Ella Frida fyller år och får världens bästa idé till present men hur ska hon kunna ge henne den? Kan mormor och morfar hjälpa henne?

 

Det här är sjätte fristående boken om Dunne och är en ljuvlig bok att läsa högt eller njuta av i ensamhet.

 

Av Karin Kronström, Rosengårdsbiblioteket