Veckans boktips: Pojken och trollkarlen: en syrisk folksaga återberättad av Mats Rehnman

Pojken försöker trolla för sin mamma. Trollkarlen tornar upp sig bakom dem.

Pojken och trollkarlen är en syrisk folksaga

Pojken och trollkarlen är en syrisk folksaga. Boken har text på både svenska och arabiska, och passar både barn och vuxna. Boken är en del i serien al-Hakawati. Den vill lära människor om sagor som har berättats muntligt.

 

En pojke från en fattig familj ska få lära sig trolla av en trollkarl. Trollkarlen låser in pojken i ett rum. Där hittar pojken böcker, och i böckerna står det om trolleri. Pojken läser böckerna och lyckas fly från rummet. Han kommer hem till sin mamma, och provar sina nya kunskaper.

 

Tips av: Sofie Herner, Lindängenbiblioteket

Pojken och trollkarlen är en syrisk folksaga. Boken har text på både svenska och arabiska, och passar både barn och vuxna. Boken är en del i serien al-Hakawati. Den vill lära människor om sagor som har berättats muntligt.

 

En pojke från en fattig familj ska få lära sig trolla av en trollkarl. Trollkarlen låser in pojken i ett rum. Där hittar pojken böcker, och i böckerna står det om trolleri. Pojken läser böckerna och lyckas fly från rummet. Han kommer hem till sin mamma, och provar sina nya kunskaper.

 

Tips av: Sofie Herner, Lindängenbiblioteke