Allergi-scen klipps från Pelle Kanin film

Tre kaniner i kläder står i ett trädgårdsland

Såhär ser författaren Beatrix Potters ritningar ut av Pelle Kanin och hans vänner / Foto: Project Gutenberg eText 14220 - Wikimedia Commons

I den nya filmen Pelle Kanin kastar Pelle och hans vänner björnbär på en man som är allergisk. Det har gjort många arga, och nu kommer allergi-scenen att tas bort från filmen.

 

Snart kommer det en ny animerad barnfilm som heter Pelle Kanin. Pelle är en busig kanin klädd i en blå tröja som försöker smyga sig in i en bondes grönsaksland. Filmen är baserad på berättelserna om Pelle Kanin. De är skrivna av den brittiska författaren Beatrix Potter.

 

Men det är vissa som blivit arga efter att de har sett filmen. I en del av filmen kastar Pelle och hans vänner björnbär på bonden Mr. McGregor, som är allergisk mot just björnbär. Ett bär fastnar i Mr. McGregors hals och han får svårt att andas. Men Mr McGregor hinner ge sig själv en allergispruta så att han kan andas igen.

 

Vissa som är allergiker eller föräldrar till allergiska barn har blivit ledsna och arga efter att ha sett detta. De säger att allergier är allvarliga och tycker att det Pelle Kanin och hans vänner gör är allergi-mobbning. Om det hade hänt på riktigt hade det kunnat vara väldigt allvarligt för någon med en svår allergi.

 

Därför har filmbolaget Sony valt att klippa bort allergi-scenen från filmen Pelle Kanin. Filmen kommer snart att släppas i Sverige, men då kommer den inte ha med allergi-scenen.

Snart kommer det en ny tecknad film
som heter Pelle Kanin.
Den handlar om Pelle
som är en busig kanin i blå tröja.

 

Men vissa har blivit arga och ledsna
efter att en kort reklam för filmen kommit.
I reklamen är en scen med när Pelle
kastar björnbär på en som är allergisk mot björnbär.

 

Några tycker att det är elakt mot
dem som är allergiska.
Det kan vara jobbigt att ha en allergi.
Därför ska filmer inte skoja om det, tycker de.

 

Nu har de som äger filmen
valt att ta bort scenen med björnbär ur filmen.
Därför kommer björnbärs-scenen
inte vara med när filmen släpps i Sverige.