Veckans boktips: Den stulna plånboken av Lena Lilleste

Omslaget på boken gånger två. På omslaget syns en kille med rött hår och en tjej med mörkt hår i i tofsar och med glasögon. Det syns också en person med en stor jacka där en hand sträcker sig ner i fickan och tar en plånbok.

Max och Penny är bästa vänner och gillar att lösa mysterier. En dag hittar Max en plånbok på skoltoaletten och när han är på väg för att hitta fröken tappar han plånboken inför alla. Plötsligt tror alla att det är han som stulit den. Hur ska han kunna bevisa att han nyss hittat den och var på väg för att lämna den till fröken? Tur att han nu har deckarkompisen Penny vid sin sida.

 

Skoldeckarna är en spännande lättläst ny serie för barn från 6 år.

 

/Karin Kronström på Rosengårdsbiblioteket, Malmö

Max och Penny är bästa vänner och gillar att lösa mysterier. En dag hittar Max en plånbok på skoltoaletten och när han är på väg för att hitta fröken tappar han plånboken inför alla. Plötsligt tror alla att det är han som stulit den. Hur ska han kunna bevisa att han nyss hittat den och var på väg för att lämna den till fröken? Tur att han nu har deckarkompisen Penny vid sin sida.

 

Skoldeckarna är en spännande lättläst ny serie för barn från 6 år.

 

/Karin Kronström på Rosengårdsbiblioteket, Malmö