Harry Potter-spel som liknar Pokémon Go

Ryggar på flera människor. Den som står närmast har en mobil i handen. På skärmens syns Pokémon Go-spelet.

Gillar du spelet Pokémon Go och Harry Potter? Då kommer du nog gilla det nya Harry Potter-spelet. Bild: wikimedia commons/Luca Mascaro

Nästa år kommer en uppföljare till det populära spelet Pokémon Go. Det nya spelet kommer att utspela sig i Harry Potters magiska värld.

 

Förra året blev mobilspelet Pokémon Go mycket populärt. Det företag som skapade Pokémon Go heter Ninatic. Nu arbetar Ninatic med ett nytt spel.

 

I det nya spelet kommer spelarna, precis som i Pokémon Go, få leta efter saker i den riktiga världen med hjälp av mobilens kamera och GPS. Men istället för att hitta Pokémonfigurer kommer spelarna få leta efter magiska saker från Harry Potter.

 

Det finns inte så mycket information om det nya spelet än, men Ninatic har berättat att spelet ska heta ”Harry Potter: Wizards Unite.” Det betyder ungefär ”Magiker, förena er”. På spelets hemsida står det också att den som spelar ska kunna hitta mystiska föremål, lära sig använda trollformler och fånga magiska monster. Dessutom ska man kunna samarbeta med andra spelare för att besegra fiender.

 

Det finns inte något datum för när det nya Harry Potter-spelet ska släppas. Men tekniksajten Techchrunch skriver att spelet kommer ut någon gång nästa år.

Förra året kom det populära spelet Pokémon Go.
Pokémon Go är ett mobilspel.
Den som spelar letar efter pokémon i den riktiga världen
med hjälp av mobilens kamera och GPS.

 

Nu ska det komma ett nytt spel som liknar Pokémon Go.
Men det nya spelet ska handla om Harry Potter.
I det nya spelet ska spelarna
leta efter magiska saker från Harry Potter.

 

Än så länge är det mesta hemligt om det nya spelet.
Men spelet kommer heta ”Harry Potter: Wizards Unite.”
Det betyder ungefär ”Magiker, förena er”.