Veckans boktips: De försvunna

En stor vit måna lyser över en skogsdunge. Till höger är en bild på författaren Cecilia Lidbeck.

Nio barn sitter på en buss på väg till ett sommarläger. Bussen slingrar sig fram långt inne i skogen. Plötsligt springer ett rådjur över vägen och bussen kraschar ned i diket. I skogen finns ingen mobiltäckning och ledaren lämnar gruppen för att försöka hämta hjälp. När han inte kommer tillbaka och maten är slut inser barnen att de måste rädda sig själva.

 

De försvunna av Cecilia Lidbeck

 

/Anna Jönsson, Malmö stadsbibliotek

Nio barn sitter på en buss på väg till ett sommarläger. Bussen slingrar sig fram långt inne i skogen. Plötsligt springer ett rådjur över vägen och bussen kraschar ned i diket. I skogen finns ingen mobiltäckning och ledaren lämnar gruppen för att försöka hämta hjälp. När han inte kommer tillbaka och maten är slut inser barnen att de måste rädda sig själva.

 

De försvunna av Cecilia Lidbeck

 

/Anna Jönsson, Malmö stadsbibliotek