Reporterskola

Mutuki – blivande basketspelare

Mutuki Cortejo Jumawan med en basketboll under armen.

Här är Mutuki Cortejo Jumawan. Foto: Muzamil, Elham, Victor och Ayman

Under hösten har MiniBladets Reporterskola samarbetat med klass 5b på Sofielundsskolan i Malmö. De har bland annat skrivit reportage under temat Aktiv fritid och tränat på att intervjua och fotografera. Vi är stolta att få publicera deras fantastiska reportage här på webben under de kommande veckorna!

 

Vi har träffat en kille som heter Mutuki Cortejo Jumawan. Han tränar basket i laget Malmbas.

 

Mutuki Cortejo Jumawan kommer från Filippinerna. Han tränar basket på tisdagar och torsdagar med Malbas. Malbas är ett basketlag som tränar vid Heleneholm i Malmö. Mutuki spelar basket med sin bror som heter Yuji Jumawan Marcos. De spelar i samma lag.

– Det är kul att spela basket, säger Mutuki som är 14 år och går i 7:an på Sofielundsskolan.

 

Mutuki vill bli en basketspelare när han blir vuxen.

– Min favoritspelare är Michael Jordan, säger Mutuki.

 

Text av Muzamil, Elham, Victor och Ayman i klass 5b på Sofielundsskolan

Under hösten har MiniBladets Reporterskola samarbetat med klass 5b på Sofielundsskolan i Malmö. De har bland annat skrivit reportage under temat Aktiv fritid och tränat på att intervjua och fotografera. Vi är stolta att få publicera deras fantastiska reportage här på webben under de kommande veckorna!

 

Vi har träffat en kille som heter Mutuki Cortejo Jumawan. Han tränar basket i laget Malmbas.

 

Mutuki Cortejo Jumawan kommer från Filippinerna. Han tränar basket på tisdagar och torsdagar med Malbas. Malbas är ett basketlag som tränar vid Heleneholm i Malmö. Mutuki spelar basket med sin bror som heter Yuji Jumawan Marcos. De spelar i samma lag.

– Det är kul att spela basket, säger Mutuki som är 14 år och går i 7:an på Sofielundsskolan.

 

Mutuki vill bli en basketspelare när han blir vuxen.

– Min favoritspelare är Michael Jordan, säger Mutuki.

 

Text av Muzamil, Elham, Victor och Ayman i klass 5b på Sofielundsskolan