Veckans boktips: Mysteriet på Örnklippan

Till vänster syns Kristina. Hon har blont halvlångt hår och lugg, och svart kavaj. Till höger syns bokomslaget. Det är ganska mörkt med ett stort gammalt stenhus i mitten.

Här är Kristina Ohlsson och omslaget till boken som är Veckans boktips. Bild: Lilla Piratförlaget

Bonnie och Charles har rymt hemifrån. De har åkt till Bonnies mormor som bor i ett stort hus nära en gammal fyr högt uppe på en klippa. Men det är något mystiskt och skrämmande över platsen. En liten pojke är försvunnen sedan ett par dagar. Finns det ett samband med legenden om den huvudlöse Hämnaren som aldrig får ro? Och hur kan fyren, som inte använts på hundra år lysa igen?

 

Mysteriet på Örnklippan av Kristina Ohlsson

 

/Jenny Funestad, Malmö stadsbibliotek

Bonnie och Charles har rymt hemifrån. De har åkt till Bonnies mormor som bor i ett stort hus nära en gammal fyr högt uppe på en klippa. Men det är något mystiskt och skrämmande över platsen. En liten pojke är försvunnen sedan ett par dagar. Finns det ett samband med legenden om den huvudlöse Hämnaren som aldrig får ro? Och hur kan fyren, som inte använts på hundra år lysa igen?

 

Mysteriet på Örnklippan av Kristina Ohlsson

 

/Jenny Funestad, Malmö stadsbibliotek