Barn lär sig köra rullstol

En pojke i blå tröja sitter i en rullstol. Han sträcker ut armarna och ser glad ut. Bakom honom står två andra personer och puttar på.

Foto: wavebreakmedia/Shutterstock.com

Rulleskolan lär barn att bli bättre på att köra rullstol. När de är klara i Rulleskolan får de rullstolskörskort.I “Rulleskolan” kan barn som sitter i rullstol få lära sig att köra rullstol bättre. Rulleskolan finns i på nio olika platser i Skåne och lär barnen genom lek och dans.De som går i Rulleskolan får bland annat träna på ta sig igenom en hinderbana. De åker slalom mellan koner och kryssar sig fram mellan bänkar.

– Den hjälper mig att bli bättre på att köra rulle, säger Melker Petersson, 5 år, som går på Rulleskolan.

 

Rulleskolan är bra av många anledningar. Till exempel är den bra för att de som gått i Rulleskolan blir mer självständiga. Eftersom de blir bättre på att köra sin rullstol behöver de mindre hjälp med att någon puttar på stolen. Alla som är klara med Rulleskolan får också ett eget rullstolskörkort.

I Skåne finns “Rulleskolan”.
Barn som åker rullstol
får gå i Rulleskolan.

 

I Rulleskolan får de lära sig
att köra sin rullstol bättre.
De får bland annat öva på
att köra rullstol genom en hinderbana.

 

Rulleskolan är bra eftersom
de som går där bli bra på att köra rullstol.
Då behöver de mindre hjälp av andra.

 

Alla som går klart Rulleskolan
får ett körkort för rullstol.