Tom Hanks spelar “Ove”

Tom Hanks står fram en vit vägg. Han har kort hår som är lite grått på sidorna. Han har kostym och slips på sig.

Tom Hanks är en känd amerikansk skådespelare. Nu ska han spela Ove i filmen "En man som heter Ove". Bild: shutterstock.com/Featureflash Photo Agency

Filmen En man som heter Ove görs om i en ny engelskspråkig version. Den amerikanska skådespelaren Tom Hanks kommer att spela Ove.

 

Den svenska filmen En man som heter Ove gjorde succé i Sverige. Filmen är baserad på en bok med samma namn. Nu görs en ny engelskspråkig version av filmen. I den nya versionen ska den populära amerikanska skådespelaren Tom Hanks spela Ove.

 

– Att få göra den här filmen med en av världens mest hyllade skådespelare ger filmen den bästa möjligheten att än en gång beröra människor över hela världen, säger producenten Fredrik Wikström Nicastro

 

Tom Hanks har spelat roller i många populära filmer. Han är känd för rollen som Forrest Gump och filmen Cast Away, där han spelar en man som är fast på en öde ö med en volleyboll som sin enda vän.

 

Den svenska versionen av En man som heter Ove blev även populär i resten av världen. Filmen nominerades till två Oscarspriser. I USA blev “En man som heter Ove” den utländska film som tjänade mest pengar i USA 2016.

En man som heter Ove är en film.
Filmen blev väldigt känd i hela världen.
Till exempel blev den nominerad
till två Oscars-priser.

 

Filmen är på svenska.
Men nu ska filmen göras på engelska också.
I den engelska filmen
ska Tom Hanks spela huvudrollen.

 

Tom Hanks är en väldigt känd skådespelare.
Han har till exempel spelat
i filmen Forrest Gump.