Zlatan delar ut eget pris på Fotbollsgalan

Zlatan plockar ner en fotboll från luften med ena foten. Han har gula och blå landslagskläder på sig och på tröjan syns siffran 10.

Zlatan återvänder till Milan.

Zlatan Ibrahimovic ska dela ut ett eget pris under Fotbollsgalan. Priset ”Nummer 10” ska hjälpa svenska fotbollsspelare att nå framgångar i Sverige och utomlands.

 

Fotbollsgalan är en stor fest som varje år hyllar framgångsrika fotbollsspelare i Sverige. Under Fotbollsgalan delas flera olika priser ut. I år är Fotbollsgalan i november, och då kommer det delas ut ett helt nytt pris – priset ”Nummer 10”.

 

”Nummer 10” är Zlatans eget pris, och det delas ut av Zlatan själv. Priset symboliseras av en landslagströja med siffran 10 på – en likadan tröja som Zlatan har spelat många landslagsmatcher i.

Zlatan-priset är tänkt att lyfta fram eldsjälar inom den svenska fotbollen. ”Nummer 10″ kan gå till en spelare, en ledare eller en förening. Med priset kommer också ett stipendium. Ett stipendium är pengar som är tänkta att användas till en speciell sak. Stipendiet som Zlatan ger ut ska hjälpa svenska lag och fotbollsspelare att nå framgångar både i Sverige och utomlands.

 

– Mitt hjärta finns för alltid i svensk fotboll. Antingen är man med och hjälper till på plan, eller så får man hjälpa till på andra sätt. Det är en självklarhet för mig att göra vad jag kan för Sverige och fotbollen. Nu ska vi hitta en första nummer 10 att passa tröjan till, säger Zlatan Ibrahimovic.

 

Fotbollsgalan är en stor fest varje år.
På festen delas det ut priser.
Priserna går till duktiga fotbollsspelare.

 

I år kommer det finnas
ett nytt pris på fotbollsgalan.
Priset heter ”Nummer 10”.

 

”Nummer 10” är Zlatans eget pris.
Det är alltså Zlatan som delar ut priset.

 

Zlatan har gjort priset
eftersom han älskar svensk fotboll.
Priset ska gå till någon
som har arbetat mycket för svensk fotboll.
Det kan vara en spelare, ledare eller förening.