Små mus-butiker i Borås

En vit mus som håller en shoppingpåse.

Möss kanske också vill handla! Det kan de nu göra i de små mus-butikerna i Borås. Foto: Anna Kucherova/Shutterstock.com

I Borås centrum har små butiker för möss dykt upp. Mus-butikerna är en del av gatukonstfestivalen “No Limit”.

 

För ett år sedan dök små mus-butiker upp på Malmös gator. Nu kan mössen också handla i sina egna affärer i Borås. Musaffärerna är små konstverk som är en del av gatukonstfestivalen “No Limit” som pågår i Borås.

 

Konstverken föreställer små butiker som är byggda vid kanten av husväggar. Butikerna är gjorda för att möss ska kunna gå och handla i dem. Den första mus-butiken som dök upp i Malmö var en restaurang som hette “Il Topolino” och en liten nötbutik. Mus-butikerna i Borås säljer tyger och antikviteter.

 

Skaparen bakom konstverken är en konstgrupp som heter Anonymouse. Men Anonymouse vill hålla sin identitet hemlig och har byggt de små konstverken mitt i natten, så att ingen ska veta vem det är. Mus-butikerna som byggdes i Malmö blev snabbt kända över hela världen när bilder på konstverken spreds på internet och sociala medier.

I Borås har det dykt upp
små affärer för möss.
Mus-affärerna är byggda mot husväggar.
Affärerna säljer bland annat tyger.

 

Det är en konstnär
som har gjort mus-affärerna.
Konstverken är en del av festival
för gatukonst.

 

Affärerna är väldigt små
men har många detaljer.
Många tycker det är kul
att titta på de små affärerna.

 

För ett år sedan gjorde samma konstnär
flera mus-affärer i Malmö.
De affärerna blev kända i hela världen.
Bilder på affärerna spreds i sociala medier.