Sverige bryter förlusttrenden mot Tyskland

Svenska damlandslaget ihop på fotbollsplanen.

Sverige spelade sin första EM-match mot Tyskland i måndags. Foto av Blondinrikard

I måndags spelade Sverige mot Tyskland i fotbolls-EM. Sverige brukar ha svårt för Tyskland, men igår slutade matchen med 0-0.

 

Just nu pågår fotbolls-EM i Nederländerna. Det är damernas största Europamästerskap i fotboll någonsin. 16 länder är med och spelar.

 

Sverige är med i EM. I måndags spelade Sverige mot Tyskland. Sverige har inte vunnit på 22 år mot Tyskland. Och Sverige vann inte denna gång heller men det blev i alla fall lika. Inget av lagen gjorde mål och matchen slutade 0-0.

 

Men i början av matchen blev det lite tokigt. Två av spelarna råkade ta på sig varandras skor. Lisa Dahlqvist spelade första halvleken med en sko som var för liten.

 

— Man har ju med sig ett par extra skor ut. Så jag lade ner mina i min påse och hon stod där med sina i handen, så jag sade att hon kunde lägga ner dem i min påse. Och skorna ser ju likadana ut. Där började det, och det blev ju tokigt till slut, säger spelaren Linda Sembrant till Expressen.

 

Trots att inte Sverige vann är laget nöjda med matchen. Det här är en bra början på EM för Sverige. Nästa match för Sverige är den 21 juli mot Ryssland.

 

Licens

Foto av Blondinrikard

Just nu pågår EM i fotboll för damer.
EM är en turnering med lag från Europa.
Sverige är med i turneringen.

 

I måndags spelade Sverige
sin första match mot Tyskland.
Matchen slutade lika 0-0.

 

Trots att Sverige inte vann
är laget nöjda med matchen.
Det var nämligen 22 år sedan
Sverige vann mot Tyskland.

 

EM spelas i Nederländerna
och håller på till den 6 augusti.
Sveriges nästa match är mot Ryssland.
Den spelas den 21 juli klockan 18.00.