Sverige vill förbättra miljön tillsammans med Kina

En svensk flagga bredvid en kinesisk flagga.

Sverige vill hjälpa Kina med att jobba för en bättre miljö.

Många länder tycker det är viktigt att ta hand om miljön. Nu vill Sverige jobba tillsammans med Kina för att göra just det.

 

Att ta hand om miljön är väldigt viktigt. Det är de flesta av världens länder överens om. Därför skrev nästa alla länder på ett avtal i Paris för två år sen. I Paris-avtalet lovar länderna att ta bättre hand om miljön.

 

Tidigare i år sa USA:s president Donald Trump att USA inte kommer följa Paris-avtalet, trots att USA skrev på det. USA är ett stort och viktigt land, och därför är många besvikna på att USA inte kommer följa avtalet. Men nu hoppas många att ett annat stort land, Kina, kommer ta ansvar för att följa avtalet.

 

Det bor över en miljard människor i Kina. Det är mer människor än något annat land. Med så mycket människor i ett land blir miljön påverkad. Förut har Kina inte brytt sig så mycket om miljön, men nu har Kina börjat förstå att vatten och luft är viktigt att ta hand om.

 

Och nu vill Sverige vara med och hjälpa Kina att ta hand om miljön. Just nu är Sveriges statsminister Stefan Löfven i Kina. Han träffar kinesiska företag och pratar om hur Sverige och Kina kan arbeta tillsammans med miljöfrågor.

 

Men Sverige hjälper redan Kina en hel del. Svenska företag utvecklar produkter för miljön som är populära i Kina.

Det är viktigt att ta hand om miljön.
De flesta länder i världen är överens
om att miljön är viktig.
Ett land som tycker miljön är viktig är Kina.  Kina är ett stort och viktigt land.
Kina tyckte först inte att miljön var viktig.
Men nu har Kina ändrat sig
och ska satsa mer på att ta hand om miljön.

 

Sverige tycker det är bra
att Kina vill satsa mer på miljön.
Därför vill Sverige hjälpa Kina
att ta hand om miljön.

 

Sveriges statsminister Stefan Löfven
är just nu i Kina.
Där ska han se hur Sverige kan hjälpa
Kina för att ta hand om miljön.