Veckans boktips –Fyr 137 av Ingelin Angerborn

Omslaget till boken där det syns en fyr som lyser i mörkret.

Elvira och Bea hänger med Meja och hennes föräldrar på campingsemester. På vägen dit berättar Mejas mamma att det finns en gammal fyr vid campingen. Samtidigt kör en bil om dem och alla tre tjejerna ser nummerplåten: FYR 137. De tittar på varandra och tänker samma sak – inte igen. Väl framme på campingen får de veta att det spökar i fyren. Men det är väl bara påhitt – eller? Vems dagbok är det de hittar på stranden? Och vem är det Elvira ser i fyrens fönster?

 

Fyr 137 av Ingelin Angerborn

 

Passar dig från ca 10 år och uppåt

 

/Jenny Funestad, Malmö stadsbibliotek

Elvira och Bea hänger med Meja och hennes föräldrar på campingsemester. På vägen dit berättar Mejas mamma att det finns en gammal fyr vid campingen. Samtidigt kör en bil om dem och alla tre tjejerna ser nummerplåten: FYR 137. De tittar på varandra och tänker samma sak – inte igen. Väl framme på campingen får de veta att det spökar i fyren. Men det är väl bara påhitt – eller? Vems dagbok är det de hittar på stranden? Och vem är det Elvira ser i fyrens fönster?

Fyr 137 av Ingelin Angerborn

 

Passar dig från ca 10 år och uppåt

 

 

/Jenny Funestad, Malmö stadsbibliotek