Veckans boktips – Vardagsjuridik för unga

Bokens omslag, där titeln står tillsammans med flera ikoner till exempel en ikon med en mobil.

I den här boken beskrivs på ett tydligt sätt de viktiga spelregler som finns, för att vi människor ska kunna leva tillsammans på ett bra vis. Läs hela boken och bli expert på rättigheter och skyldigheter, eller välj utifrån bokens innehållsförteckning vad som intresserar just dig, just nu.

 

Läs om skillnaden mellan lagar och regler, vad som gäller hemma och i skolan, eller vid ett extrajobb. Kanske har du köpt en sak det visar sig vara fel på – vilka rättigheter har du då? Om man vill tälta, plocka bär eller har en hund – då kan kapitlet om Allemansrätten vara till bra hjälp.

 

Vardagsjuridik för unga av Axel af Petersens

 

/Charlotta Westerberg, Limhamnsbiblioteket i Malmö

I den här boken beskrivs på ett tydligt sätt de viktiga spelregler som finns, för att vi människor ska kunna leva tillsammans på ett bra vis. Läs hela boken och bli expert på rättigheter och skyldigheter, eller välj utifrån bokens innehållsförteckning vad som intresserar just dig, just nu.

 

Läs om skillnaden mellan lagar och regler, vad som gäller hemma och i skolan, eller vid ett extrajobb. Kanske har du köpt en sak det visar sig vara fel på – vilka rättigheter har du då? Om man vill tälta, plocka bär eller har en hund – då kan kapitlet om Allemansrätten vara till bra hjälp.

 

Vardagsjuridik för unga av Axel af Petersens

 

/Charlotta Westerberg, Limhamnsbiblioteket i Malmö