Veckans boktips – bokserie av Barbro Lindgren

Det kommer ut många nya, bra böcker – nästan jämt. Men nu ska jag tipsa om mina favoritböcker. Dessa böcker har jag läst om många gånger, både som barn, tonåring och i vuxen ålder. För de är så himla bra.

 

Vi får möta författaren själv, under hennes uppväxt. Vi möter hennes familj, släktingar, klasskompisar och lärare. Det är roligt ibland och väldigt sorgligt ibland. Som livet självt. Kanske att det går så rakt in i hjärtat eftersom det är verkligt, det handlar om personer som har funnits eller finns. Ännu mer på riktigt blir det av att det är med bilder från Barbro Lindgrens fotoalbum i boken; vi får se flera av personerna vi läser om. Jag är ganska säker på att läsningen av dessa böcker fick mig att förstå saker om mig själv och dessutom väckte mitt eget intresse för skrivande.

 

Jättehemligt, Världshemligt och Bladen brinner av Barbro Lindgren

 

/Charlotta Westerberg, Limhamnsbiblioteket.

Det kommer ut många nya, bra böcker – nästan jämt. Men nu ska jag tipsa om mina favoritböcker. Dessa böcker har jag läst om många gånger, både som barn, tonåring och i vuxen ålder. För de är så himla bra.

Vi får möta författaren själv, under hennes uppväxt. Vi möter hennes familj, släktingar, klasskompisar och lärare. Det är roligt ibland och väldigt sorgligt ibland. Som livet självt. Kanske att det går så rakt in i hjärtat eftersom det är verkligt, det handlar om personer som har funnits eller finns. Ännu mer på riktigt blir det av att det är med bilder från Barbro Lindgrens fotoalbum i boken; vi får se flera av personerna vi läser om. Jag är ganska säker på att läsningen av dessa böcker fick mig att förstå saker om mig själv och dessutom väckte mitt eget intresse för skrivande.

Jättehemligt, Världshemligt och Bladen brinner av Barbro Lindgren

/Charlotta Westerberg, Limhamnsbiblioteket.